De RT Juf Jungle Memory werkgeheugen

Werkgeheugen

Jungle Memory

  • Zit hij weer te dromen?
  • Mijn werk is nooit op tijd af
  • Ze vergeet steeds haar gymtas mee te nemen
  • Het duurt eeuwen voordat hij begint met werken
  • Hoe moest die som nu ook al weer?
Klinkt dit bekent in de oren?
Dan is er waarschijnlijk sprake van een niet goed werkend werkgeheugen.

Erg lastig als je dit hebt, want een goed werkgeheugen zorgt voor goede leerprestaties. Onderzoek heeft aangetoond dat een goed werkgeheugen een grotere garantie op goede prestaties geeft dan een hoog IQ. Dat is nog al wat! Maar gelukkig is er nu Jungle Memory. Jungle Memory is een programma die er voor zorgt dat het werkgeheugen beter functioneert.


Werkgeheugen

Een goed werkend werkgeheugen is belangrijk om te kunnen leren. Het is zelfs belangrijker dan een hoog IQ. Het is immers zo dat mensen met een hoog IQ niet altijd goed presteren. Ik hoor dan ook vaak: “Het zit er wel in, maar...”. Een goed functionerend werkgeheugen is een betere voorspeller voor goede prestaties dan een hoog IQ.

Wat doet het werkgeheugen?
Het werkgeheugen zorgt er voor dat je gebruik kunt maken van informatie die opgeslagen is in het geheugen. Het werkgeheugen zorgt er ook voor dat je nieuwe informatie kunt opslaan in het lange termijn geheugen. Nieuwe informatie wordt gekoppeld aan reeds bestaande informatie, ook wel bekend als de kapstokmethode. Het is de bedoeling dat de kapstok steeds groter wordt en dat er steeds meer jassen opgehangen kunnen worden.


Het programma Jungle Memory

Jungle Memory is een computerprogramma. Er wordt vier keer in de week geoefend gedurende acht weken lang. Voor een zo optimaal mogelijk resultaat is het belangrijk dat hier niet van afgeweken wordt.

Een goed werkend werkgeheugen.... en dan?
Mensen die een goed werkend werkgeheugen hebben kunnen informatie eenvoudiger opslaan. Zij hebben aanzienlijk minder moeite met de spellingregels en schrijven veel minder spelfouten. Het rekenen gaat gemakkelijker omdat de rekenregels onthouden kunnen worden. De tafels worden makkelijker onthouden en rekenprocedures worden beter uitgevoerd. Je hebt meer overzicht in je eigen mogelijkheden. Het inplannen van taken gaat nu beter. Er wordt aanzienlijk minder vergeten. Kinderen denken er nu zelf aan om hun gymtas mee te nemen.