Dyscalculie behandelaar

Door: Petra Fränzel
In september 2014 startte de LBRT een cursus dyscalculiebehandelaar en ik ben een van de gelukkige Nederlanders die hieraan mocht deelnemen. Hier onder lees je hoe ik deze cursus heb ervaren en hoe ik mezlef nu één van de viertien gecertificeerde dyscalculiebehandelaren van Nederland mag noemen.

Het was een pittige cursus waarin ik zeer zeker iets geleerd heb. Bijvoorbeeld het herkennen van mensen met dyscalculie. En nog belangrijker, hoe ik hen kan helpen. Want of je nu een ernstig rekenprobleem hebt of dyscalculie, de handelswijze wijkt niet veel van elkaar af. Het uitgangspunt en de doelen zijn wel wezenlijk anders.

Wat ik ook geleerd heb is dat het behandelen van dyscalculie nog in de kinderschoenen staat. Op het gebied van dyslexie is men al veel verder. Dit betekent dat er nog veel pionierswerk verricht moet worden en daar sta ik voor open. Ik ben namelijk altijd op zoek naar ‘nog beter’.

Ik vind het belangrijk dat iedereen de zorg krijgt die hij nodig heeft. Dit betekent voor mij dat ik telkens op zoek ga naar methodieken en materialen. Maar ook zelf het een en ander uitproberen. Ik ben immers zoek naar het juiste rekenknopje. Het knopje dat nu nog op ‘uit’ staat en die ik graag op ‘aan’ zet.

Alhoewel ik het al een tijdje wist, heb ik afgelopen week dan eindelijk mijn langverwachte certificaat ontvangen van onze directeur van de LBRT Truus Boogaard. Vol trots kan ik nu zeggen: “Ik behoor nu tot de veertien gecertifieerde dyscalculiebehandelaren van Nederland!”